2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Külföld

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Izrael pénteki bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel - jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben.

  • A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Mikáti részt vesz az ENSZ-közgyűlés 79. űlésszakán New Yorkban. Az Egyesült Államok több más országgal közösen 21 napra szóló tűzszüneti felhívást tett közzé Izrael és a Hezbollah konfliktusának csillapítása érdekében.

A libanoni kormányfő utasította országa illetékes hatóságait, hogy mozgósítsanak minden egységet a nagyszámú áldozatról szóló értesülések miatt.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki a nap folyamán szólalt fel az ENSZ Közgyűlésében, a történtek miatt lerövidítette amerikai útját, és még pénteken visszaindul Izraelbe.

Az izraeli légicsapás feltételezett célpontja Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah vezetője lehetett. A szaúd-arábiai al-Arabíja hírcsatorna szerint kudarcot vallott Naszrallah likvidálásának kísérlete. Egy Hezbollahhoz közeli, de meg nem nevezett forrás azt állította, hogy a sejk sértetlen. Az iráni biztonsági hatóságok egyik illetékese ugyanakkor közölte, hogy még ellenőrzik ezt az információt. A libanoni egészségügyi minisztérium előzetes adatokat ismertetve arról számolt be, hogy az izraeli támadásnak legkevesebb két halálos és 76 sebesült áldozata van.

"Az Egyesült Államoknak nem volt köze ehhez a művelethez sem, és nem kaptunk erről sem előzetes figyelmeztetést" - hangsúlyozta Sabrina Singh, az amerikai védelmi tárca szóvivője. Viszont közölte, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter telefonon beszélt izraeli hivatali partnerével, anélkül, hogy a beszélgetés tartalmáról elárult volna valamit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Ferenc Pápa Leubenben tartott beszédében arra buzdított a híveket, hogy tágítsák tovább határaikat és legyenek igazság keresők. Az egyházfő 46. apostoli útját holnap Brüsszelben folytatja, ahol egyházi személyekkel találkozik a katedrálisban.
Trump ígéretet tett Zelenszkijnek

Trump ígéretet tett Zelenszkijnek

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az ukrajnai háború gyors befejezésére tett ígéretet megválasztása esetén Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, akit a New York-i Trump-toronyban fogadott pénteken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!