2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország megnyitotta kereskedelmi és konzuli képviseletét Kigaliban

A külgazdasági és külügyminiszter Paula Ingabire ruandai információs és technológiai miniszterrel folytatott tárgyalást kedden Kínában, Tiencsinben, Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: a tárgyalás apropója az volt, hogy Magyarország megnyitotta kereskedelmi és konzuli képviseletét Kigaliban.

  •  Szijjártó Péter: Magyarország megnyitotta kereskedelmi és konzuli képviseletét Kigaliban

A miniszter megjegyezte: "Ruandába is Kínán keresztül vezet az út". A megállapodásra "azért volt szükség, mert egyre nő a magyar vállalati jelenlét Ruandában, melynek legújabb fejleményeként kötött segélyhitel program keretében magyar vállalatok modernizálják a főváros víztisztító rendszerét" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy több banki és mezőgazdasági beruházást is indítanak magyar vállalatok, emellett pedig töretlen a magyar ösztöndíjprogram népszerűsége, hiszen a 20 helyre idén kis híján 700 ruandai hallgató jelentkezett.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!