2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Szijjártó: Nem született döntés az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről + videó

Ülésezett az Általános Ügyek Tanácsa Brüsszelben. A parázs vita után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón foglalta össze a tárgyalások eredményeit.

  • Szijjártó: Nem született döntés az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről + videó

A tárcavezető elmondta, az európai állam- és kormányfők elé kerül a döntési lehetőség. Hozátette, az eredeti célokkal ellentétben az általános ügyek tanácsa nem kezdeményezi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával. 

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy ma a bővítéspárti országok kisebbségben vannak az Unióban. 

Amikor zárt ajtók mögött vagyunk, akkor a bővítést feltétlenül támogató országok kisebbségben maradnak, így fordulhat elő az, hogy tíz éve nem csatlakozott új ország, hat éve volt utoljára, hogy valamely országgal az EU lezárt egy tárgyalási fejezetet

- tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!