2024. 09. 25. Szerda Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Szergej Lavrov szerint Ukrajna feláldozásával háborúzik Amerika Oroszországgal

A hétvégén folytatódtak az Oroszország elleni dróncsapások. Bahmut térségében pedig egy 50 ezres orosz haderő készül támadásra. A NATO főtitkára szerint Ukrajnának vége van, ha felhagynak az ellentámadással. Az orosz külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy az ukrajnai háborút Washingtonból irányítják, az amerikaiak célja pedig Oroszország meggyengítése Ukrajna feláldozásával.

  • Szergej Lavrov szerint Ukrajna feláldozásával háborúzik Amerika Oroszországgal

A Krímet és Moszkvát is támadták az ukránok a hétvégén. Orosz közlés szerint legalább hat drónt lőttek le a Krím félszigetnél, két másikat pedig a fővárosi régióban. A lehullott roncsok által okozott károkról nem érkezett jelentés. Moszkva három nagy repülőterén azonban jelentős késéseket okozott az ukrán támadás.

Az oroszok is támadtak drónokkal és rakétákkal a hétvégén: Odessza, Kupjanszk és Izjum térségében katonai és polgári infrastrukturális célpontokra, például egy gabonatárolóra mértek csapást. Harkivra öt Iszkander-K típusú rakátát lőttek ki, aminek következtében hat helyi lakos megsebesült.

Közben az ukrán keleti haderőcsoport szóvivője bejelentette, hogy több mint ötvenezer katonát és jelentős haditechnikai felszerelést, 274 tankot, ezer egyéb páncélozott járművet, 150 tüzérségi rendszert és 120 rakéta-sorozatvetőt vontak össze az oroszok a Donyeck-megyei Bahmut térségében.

A NATO főtitkára Jens Stoltenberg közben a Beliner Morgenpost lapnak úgy fogalmazott:

ha Kijev felhagy a támadásokkal, az Ukrajna végét jelentheti.

Hozzátette: hosszú háborúra kell készülni, és bár mindenki gyors békét kíván, a békemegállapodást Oroszország nem használhatja fel időnyerésre és újabb támadásra. Kifejtette azt is, hogy Ukrajna a védelmi szervezet júliusi csúcstalálkozóján közelebb került a NATO-hoz, biztonsági garanciákat azonban csak a háború után kap majd, idővel pedig kétségtelenül NATO-tag lesz majd.

Az orosz külügyminiszter is értékelte az ukrajnai háborút a hétvégén. Szergej Lavrov a Rosszija 1 televízióban azt mondta: "Ukrajnát éveken át készítették fel arra, hogy önmaga feláldozásával harcoljon és mérjen stratégiai vereséget Oroszországra. Bármit is mondanak, az amerikaiak irányítják ezt a háborút, ők szállítják a fegyvert, lőszert, hírszerzési adatokat, ők háborúznak ellenünk".

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vogel Evelin reagált Magyar Péter vádjaira

Vogel Evelin reagált Magyar Péter vádjaira

Számítottam rá, hogy Péter agresszívan fog reagálni, ha elmondom a történetünket a nyilvánosságnak. Arra azonban nem gondoltam, hogy hogy ilyeneket állít majd rólam. Büszke nő, anya vagyok, ezt nem hagyom, hogy elvegyék – írja Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Magyar Péter volt barátnője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az EB kipécézte Magyarországot

Az EB kipécézte Magyarországot

Három jelentést fogadott el az Európai Bizottság szerdán az Egyenlőség Uniója program helyzetéről. A gender témájú (LGBTIQ) akcióterv helyzetét tárgyaló dokumentumban Magyarország az egyetlen megemlített negatív példa, a lengyeleket már megoldott problémaként hozzák fel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!