2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Szerdától újra bezár Németország

Szerdától újra bezár Németország. A romló járványhelyzet miatt legalább január 10-ig csak a létszükségleti szempontból fontos boltok lehetnek nyitva. Ausztriában ugyan javulnak a mutatók, de vártnál jóval kevesebben vettek részt az országos koronavírus-tesztelésen. Oroszországban elkezdték a katonaság beoltását, az olaszok pedig környezetbarát pavilonokban kapják meg majd a vakcinát.

  • Szerdától újra bezár Németország

Szilveszteri tűzijáték Berlin központjában a Brandenburgi kapunál. Hatalmas a tömeg, petárdák durrognak. Sokan iszogatnak forralt bort a hidegben.

Ezek a tavalyi jelenetek egészen biztosan nem ismétlődnek meg. Németországban csöndes lesz a karácsony és a szilveszter. Gyorsul a koronavírus terjedése, ezért úgy döntött a szövetségi kormány, hogy teljes zárlatot vezet be szerdától egészen január 10-ig. Ha kell, hosszabbítanak.

Az országos karantén idején csak a létszükségleti cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, és fel kell függeszteni az úgynevezett közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokat is, így bezárnak például a fodrászatok.

A napközbeni gyermekellátás és a közoktatás rendszerét ügyeleti üzemmódra állítják át, a munkaadókat felkérik, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Mivel a vezető politikusok napok óta hangoztatják, hogy elkerülhetetlen a zárlat, a németek többsége elfogadja és szükségesnek tartja az intézkedéseket.

Kevesen vettek részt az országos tesztelésen Ausztriában

Ausztriában nem ennyire lelkesek az emberek. A tömeges koronavírus-tesztelés ugyan még nem minden tartományban zárult le, de összességében elmondható, hogy a vártnál jóval kevesebben vettek rajta részt, például Bécsben csak a lakosság 13 és fél százaléka.

Hírek szerint az osztrák kormány egyfajta ösztönző rendszeren dolgozik, hogy a Sebastian Kurz kancellár által január elejére bejelentett tömeges tesztelés második körére az elsőnél többen menjenek el.

Oroszországban már oltanak, Olaszországban zajlanak az előkészületek

Oroszországban, Szentpéterváron már oltanak. Most éppen a légierő pilótáit, miután légi úton megérkezett az északi nagyvárosba a Szputnyik V. vakcina. A tervek szerint a pilóták után a többi katona, vagyis több mint 400 ezer ember is kap védőoltást.

Olaszországban is készülnek a tömeges oltásra. Tájékoztató rövidfilmben mutatták be, hogy néznek majd ki az ideiglenes oltóközpontok. A külcsínt művészek tervezték meg. A fő motívum a tavasszal nyíló kankalin, ami a járvány utáni újjászületést, újrakezdést jelképezi.

A környezetbarát, fából épülő pavilonok külső burkolata újrahasznosítható és biológiailag lebomló, vízálló anyagok kombinációját tartalmazó textíliákból készül. A tetőn napelemek termelik majd a szükséges mennyiségű villamos energiát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!