2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Szélsőséges időjárás Dél-Európában

Bozóttűz pusztít Görögországban, Rodosz szigetén pedig 45 fokos hőség nehezíti az oltást. Olaszországban is elviselhetetlen a hőség, Szardínián a következő hetekben az európai melegrekord is megdőlhet. Törökországban minden eszközt bevetnek, hogy enyhülést találjanak a kánikulában.

  • Szélsőséges időjárás Dél-Európában

Nagy erőkkel dolgoznak a tűzvész megfékezésén a görög tűzoltók, egyelőre kevés sikerrel. A brutális hőhullám a következő napokban pedig várhatóan csak fokozódni fog: a hétvégén helyenként a 45 fokot is átlépheti a hőmérséklet.

A görög hatóságok segítségére szlovák tűzoltók is érkeztek: Pozsony egyelőre az egyetlen aki Athén segítségére sietett. A szlovákok közlése szerint az oltást nehezíti, hogy az erős szél miatt folyamatosan változik a tűzvész terjedésének iránya.

A hőség azonban Athént sem kerülte el: a görög fővárosban is 35 és 40 fok közötti hőmérséklet van. A kíméletlen időjárást azonban van aki könnyebben viseli.

Olaszországban már változékonyabb az időjárás. Milánóban tornádó szántotta végig a külvárost. Az Európában ritkán tapasztalt forgószél ugyanakkor komoly pusztítást nem okozott.

Itália északi részén nagy területen a heves viharok okoztak kisebb áradásokat: egy Milánó közelében fekvő városban, Seregnoban a jégeső után hideg hullámok lepték el az utcákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!