2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Külföld

Szélesebb autonómiával erősödik a lojalitás

Közzétette és nyilvános vitára bocsátotta a székelyföldi autonómiáról szóló törvénytervezetet az RMDSZ.

A dél-tiroli modellt ültetnék át román jogi környezetbe, vagyis a román állam keretében biztosítanának autonómiát a Maros, Kovászna és Hargita megyei településeknek. A párt elnöke, Kelemen Hunor Magyarország élőben című műsorunkban kijelentette: a skót népszavazás azt üzeni az erdélyi magyarságnak és Romániának, hogy szélesebb szabadságjogokkal jobban biztosítható egy közösség lojalitása.

„Ha nagy autonómiát és döntési jogköröket biztosítasz egy közösségnek, akkor a lojalitását is biztosítani tudod egy bizonyos állami struktúrához. És a britek bebizonyították, hogy olyan körülmények közt, ahogy Skóciának autonómiát biztosítottak, bár nagyon sokan szavaztak a függetlenség mellett, a külön államiság mellett, azért többen voltak, akik azt mondták, hogy ilyen körülmények között, ilyen intézményi feltételekkel jobb mégis maradni” – fogalmazott Kelemen Hunor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tekintse meg a Kelemen Hunorral készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!