2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Százötvenen megfertőződtek egy görög menekültszálláson

zázötven migráns fertőződött meg az új koronavírussal egy dél-görögországi menekültszálláson - közölte Níkosz Hardaliasz, a polgári védelmi miniszter helyettese kedden, miközben az athéni vezetés fokozatosan lazítana a járvány miatt elrendelt szigorításokon.

  • Százötvenen megfertőződtek egy görög menekültszálláson

Hardaliasz szerint az Athéntól 170 kilométerre délre fekvő Kranidi településének menekültszállásán lévő fertőzöttek eddig tünetmentesek. "Nincs ok pánikra" - hangoztatta. "Az általunk foganatosított intézkedések alkalmasak a vírus terjedésének kordában tartására" - tette hozzá.

A menekültszállást, ahol a legfrissebb eseteket kimutatták, április 16-án helyezték karantén alá. Ez már a harmadik ilyen létesítmény, amelyben fertőzötteket mutattak ki.

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlási és menekültügyi miniszter arról számolt be, hogy a menekültszállás 497 lakóján azt követően végezték el a koronavírus-tesztet, hogy egy várandós nő szervezetében kimutatták a fertőzést a múlt héten. Tisztségviselők szerint a főleg afrikai államokból származó migránsok között sok gyerek is van a szálláson.

Szotirisz Ciodrasz, az athéni egészségügyi minisztérium illetékese pedig arról számolt be, hogy a legfrissebb adatok szerint egy fertőzött személy átlagosan kevesebb mint egy másik embert fertőz meg a vírussal. "Ez ad némi teret az intézkedések óvatos és fokozatos enyhítésére" - mondta.

Sztéliosz Pecasz görög kormányszóvivő szintén arról számolt be, hogy a kabinet egy átmeneti terven dolgozik, hogy fokozatosan feloldhassák a szigorításokat. Mint mondta, a bíróságok már április 27-én megkezdhetnék működésüket. "A normalitáshoz való fokozatos visszatérés szimbolikusan az igazságügyi szolgálatokkal veszi kezdetét április 27-én" - jelentette ki Pecasz.

Olaszországgal, Spanyolországgal, Franciaországgal és Nagy-Britanniával összehasonlítva Görögországban jóval kevesebb a fertőzöttek (2401) és az elhunytak (121) száma, szakértok azonban attól tartanak, hogy a kór az országban tartózkodó nagyszámú menedékkérő körében is elterjedhet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!