2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Százezren töltötték áram nélkül a karácsony másnapját

Az Egyesült Államok déli államaiban 6-ra emelkedett az ítéletidő halálos áldozatainak száma. Több helyen tornádók alakultak ki. Az ország középső- és keleti részén a havazás okoz gondot.

Toronyházak ablakából és autóból filmezték az amerikaiak a tornádókat. A forgószelek karácsony első napján pusztítottak a déli államokban. Alabamában könnyűszerkezetes házakat, lakókocsikat tarolt le a vihar. Egy templom is megrongálódott, ahol épp misét tartottak.

Nem mindenki volt ilyen szerencsés, Oklahoman közelében áldozata is volt a viharnak. Több mint 100-an pedig fedél nélkül maradtak.  A vihar a Mexikói-öböl felől érkezett, és 6 államon vonult végig. Oklahoma mellett Texasban okozta a legnagyobb károkat, és ott is követelt áldozatot.

A kidőlt fák miatt több mint 100 ezer amerikai maradt áram nélkül karácsony másnapján. Több autópályát és főutat lezártak a balesetek után.

Az északi és keleti államokban a szokatlanul erős havazás okoz fennakadást a közlekedésben. Kalifornia és Nevada határán több kilométeres kocsisor torlódott fel, miután 2 óra alatt majdnem 20 centi hó esett. Késések voltak a légi közlekedésben is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!