2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Százakat mentettek ki a tengerből a Kanári-szigetek közelében

Három bárkából összesen 363 illegális bevándorlót mentett ki a spanyol tengeri mentőszolgálat a Kanári-szigetek közelében hétfőn.

  • Százakat mentettek ki a tengerből a Kanári-szigetek közelében

A hatóság tájékoztatása szerint a zömében szubszaharai országokból származó menekülteket Tenerife és Gran Canaria szigetére szállították attól függően, hogy melyik volt közelebb a mentés helyéhez.

A nagyméretű csónakokban négy nő és 69 gyerek is utazott.

A spanyol belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint a nyár folyamán jelentősen megnőtt azok száma, akik illegálisan, leginkább tengeri úton próbálják elérni Spanyolországot.

Az év első nyolc hónapjában csaknem 22 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, 14,6 százalékkal többet, mint tavaly ugyanekkor. Közülük mintegy 21 ezren a tengeren át jutottak el a dél-európai országba.

Több mint 11 ezren a Kanári-szigeteken értek partot, 7,5 százalékkal többen, mint tavaly január és augusztus között.

Az Atlanti-óceánban fekvő szigetcsoportot többnyire a nyugat-afrikai országok partjairól útnak indulók veszik célba a nagy távolság, az erős áramlatok és a változékony időjárás ellenére. A veszélyes tengeri migránsútvonal minden évben sok halálos áldozatot követel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!