2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Szaúd-Arábiában elkobozzák a „homoszexualitásra utaló színű” játékokat

A szaúdi hatóságok „homoszexualitásra utaló (szivárvány) színű, és „a muszlim vallással ellentétes" játékokat és öltözeteket koboztak el a főváros üzleteiben - jelentette a szaúdi állami média szerdán.

  • Szaúd-Arábiában elkobozzák a „homoszexualitásra utaló színű” játékokat

- Ellenőrizzük a muzulmán hittel és a közerkölccsel ellentétes termékeket, és azokat, amelyek a homoszexualitás színeit viselik, a fiatal nemzedéket célba véve - jelentette ki a szaúdi kereskedelmi minisztérium egyik illetékese az el-Ahbaríja kormányzati televízió riportjában.

    A televízió tudósítása szerint az elkobzott termékek között szerepelnek egyebek mellett sokszínű szoknyák, kalapok és táskák.

- A homoszexualitás zászlaja ott van egy rijádi boltban - fogalmazott a szaúdi tudósító, aki szerint „ezek a színek mérgezett üzeneteket" küldenek a fiataloknak.

    A szivárványszínű zászló az LGBT (leszbikus, homoszexuális, biszexuális, transznemű) közösségek jelképe.

    A homoszexualitás halálbüntetéssel járó bűncselekménynek minősül a vahhábita királyságban, amely az iszlám törvénykezés, a saría szigorú alkalmazásáról ismert.

    Áprilisban Szaúd-Arábia kérte az amerikai Disney vállalatot, hogy a „Doctor Strange az őrület multiverzumában" című filmjéből vágják ki az LGBT-re vonatkozó utalásokat. Ezt a filmstúdió elutasította, így a filmet végül nem vetítették az arab országban.

    A Lightyear című, 2022-es amerikai számítógépes animációs kaland-akciófilmet, amelyben két nő csókolózik, szintén betiltották Szaúd-Arábiában és bő tucatnyi más országban - közölte egy, a Disneyhez közel álló, nevének elhallgatását kérő illetékes. A szaúdi hatóságok nyilvánosan nem foglaltak állást a kérdésben.

    Decemberben Katarban foglaltak le szivárványszínű játékokat. Június elején Kuvaitban a külügyminisztériumba kérették az amerikai ügyvivőt, hogy tiltakozzanak a nagykövetségnek az LGBT-közösséget támogató Twitter-üzenetei ellen.

Fotó: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!