2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Stadion közelében dőlt össze a brazil felüljáró

Összedőlt egy épülőben lévő felüljáró a brazíliai Belo Horizontéban, nem messze a labdarúgó-világbajnokság egyik stadionjától. A balesetben ketten meghaltak, tizenkilencen megsérültek. A vb első negyeddöntőjében ma este Németország és Franciaország mérkőzik egymással.

A befejezésre váró híd három kilométerre áll a Mineirao-stadiontól. A felüljáró egy autópálya kivezető szakasza fölött épült, az egyik főutat kötötte össze a stadion és a nemzetközi repülőtér között. Az építkezés a sajtóhírek szerint a labdarúgó-világbajnokságra tervezett egyik infrastrukturális projekt volt, de nem sikerült időben befejezni. A baleset okait vizsgálják a hatóságok.

„Természetesen voltak hibák, de nem akarok spekulálni ebben a helyzetben. A vizsgálat megmutatja majd, mi történt” – mondta Marcio Lacerda polgármester.

Szemtanúk szerint a felüljáró pillanatok alatt szakadt le. „Alatta voltunk, nem volt időnk semmit sem kivenni a kocsiból, minden papírunk bent van még” – nyilatkozta egy túlélő.

A baleset helyszínén nem sokkal később megjelentek a tüntetők is. „Azt kérdezzünk, hogy kiért van a világbajnokság; mert nem a brazilokért van. Tavaly óta kérdezzük ezt, azóta, hogy a kormány őrült dolgokat kezdett el csinálni a vb miatt. Ne nyomják el az embereket, mert nem akarjuk! Oktatást, kórházakat és jobb életet szeretnénk, nem azt, ami ma történt” – fogalmazott Fernanda Paiva.

Az áldozatok és a sérültek számában ellentmondás van. A város tűzoltóparancsnoka szerint egy halottja és tizenkilenc sérültje van a balesetnek, míg az egészségügyi szakemberek szerint két ember is meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!