2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Sok millió szavazatot írhattak Biden javára, gyorsan terjed a kór az Egyesült Államokban

Hír TV

2020. november 26., csütörtök 21:03

A republikánus párt szerint újabb bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy tömeges választási csalásokra került sor az amerikai elnökválasztáson. Eközben továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus az Egyesült Államokban. Az egészségügyi ajánlásokat azonban sokan nem fogadják el, és a Hálaadás miatt több millió ember kelt útra, hogy felkeresse családtagjait.

Továbbra is 2 dologra fókuszál az amerikai közvélemény. A november 3-ai elnökválasztás végeredményére és a koronavírus-járvány elleni harcra.A demokraták jelöltje már leendő kormányának tagjait nevezi meg, míg a hivatalban lévő elnök a választási csalások kivizsgálásának eredményére vár.

Donald Trump ügyvédje azt mondta, bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy több állam számos szavazókörében is törvénysértésre került sor.Rudy Giuliani szerint Pennsylvaniában jogellenes volt a levélszavazás. Ezt az elnök is megerősítette, aki telefonon kapcsolódott be pátjának ülésébe.

Az Egyesült Államokban a pandémia a másik komoly téma. Világszerte ott tartják számon a legtöbb fertőzöttet és az országban hunytak el a legnagyobb számban a koronavírus következtében.

Egyetlen nap alatt több mint 2400 halottja volt a járványnak és mintegy 200 ezer új megbetegedést diagnosztizáltak a hatóságok. A politikusok és az orvosok napok óta azt kérik, hogy a Hálaadást mindenki szűk körben ünnepelje, és ne menjen távoli országrészekbe családlátogatásra. Ugyanerre szólított fel mindenkit Joe Biden is.

Bár a vírus megállíthatatlanul terjed az Egyesült Államokban, sokan nem tartják be az ajánlásoknak.Ezt mutatja az is, hogy a hétvége óta mintegy 5 millió amerikai kelt útra Hálaadás alkalmából, ami biztosan nem járul hozzá a járványgörbe ellaposodásához.

Hír TV