2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Skót zászlókkal vonultak utcára az oroszbarátok

A kelet-ukrajnai Doneckben ma a skót függetlenség mellett tüntettek. Az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló régióban az emberek a skótok szabadságharcához hasonlítják küzdelmüket. Az ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin azzal fenyegetett NATO-tagállamokat, hogy az oroszok két nap alatt bevennék Varsót, Rigát, Vilniust vagy Bukarestet, ha akarnák.

„A donecki népköztársaság Skóciát támogatja.” Ilyen transzparenssel és skót zászlóval vonultak utcára a szakadárok támogatói Kelet-Ukrajnában. A tüntetők a skótok szabadságharcához hasonlították a szeparatisták harcát Doneckben.

Doneck és Luhanszk megyék függetlenséget nem, csak különleges státust és autonómiát kaptak az ukrán parlamenttől, amely kedden fogadta el Porosenko rendezési tervét. Az oroszbarát erők megkésettnek tartják a kijevi döntést.

„Ha egy ilyen törvény a harcok elején megszületik, az minden kérdést megoldott volna. Nehéz kitalálni, mi lesz ennek a törvénynek a hatása most. Szeretném megismételni azt a tényt, hogy ez jó jel. Azt jelenti, Ukrajna lassan elkezd politikai megoldást keresni a konfliktusra” – fejtette ki Alekszander Hodakovszkij szakadár parancsnok.

Egy uniós dokumentum szerint Vlagyimir Putyin azzal fenyegetőzik, hogy az orosz hadsereg két nap alatt bevenné Románia, Lengyelország, Lettország és Litvánia fővárosát. Mind a négy kelet-közép európai állam tagja a NATO-nak. Minderről Petro Porosenko ukrán elnök számolt be múlt héten José Manuel Barrosónak, az Európa Bizottság elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!