2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Semmi sem tartja vissza a migránsokat, a német kancellár új paktumot akar

A határzárak és a koronavírus-járvány ellenére sem tettek le a Balkánon tartózkodó menekültek arról a céljukról, hogy az Európai Unióban telepedjenek le. Rendszeresen próbálnak illegális úton belépni a Közösség területére. A bevándorláspárti német kancellár szerint javítani kell Brüsszel és Ankara kapcsolatán, hogy Törökország gátat szabjon a tömeges migrációnak.

  • Semmi sem tartja vissza a migránsokat, a német kancellár új paktumot akar

Több száz illegális bevándorló vert sátrat a Bosznia-Hercegovina északnyugati részén fekvő Velika Kladusa melletti erdőben. A horvát határ közelében tartózkodó migránsok Európa belseje felé haladnának tovább, de erre a határzárak és a koronavírus-járvány miatt esélyük sincs. A többség nehezen viseli az egyre hidegebb időjárást, és arra panaszkodik, hogy életkörülményeik elviselhetetlenné váltak.

A helyi lakosok egy része sajnálja a menekülteket, de arra is felhívták a figyelmet, hogy egyesek rendkívül agresszívvá váltak. Nem tudják őket megfékezni, és az éhség miatt szinte bármire képesek. A legtöbb civil ugyanakkor úgy látja, hogy kezelhetetlenné vált a helyzet a migránsok miatt, és erőteljes hatósági fellépést sürgetnek.

Az Európai Unió új menekültpolitikát hirdetett, és a soros elnöki posztot betöltő Németország is fogadkozott, hogy enyhít a válságon. Angela Merkel szerint Ankarán sok múlik, ezért a Közösség és a Törökország közötti kapcsolatrendszert újra kell értelmezni.

Az elmúlt évek tapasztalata azonban mást mutat mind uniós, mind német szinten. Brüsszel és Berlin ugyan nem beszél hivatalosan kvótarendszerről, a megoldást mégis a betelepítésben látja.

 Ráadásul a bevándorlás a járvány idején sem hagyott alább. Európa déli országaiba folyamatos a migránsok beáramlása, amit Róma még segít is. A görög, az olasz és a spanyol partokat hetente százával érik el az Afrika és Ázsia felől érkező menekültek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!