2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

Salvini kész megújítani az Európai Uniót

Hír TV

2018. december 8., szombat 20:00, frissítve: szombat 21:35

Több tízezren vettek részt Matteo Salvini pártjának rendezvényén Rómában. Az észak-olaszországi Liga párt vezetőjeként is ismert belügyminiszter kijelentette: a munkán, a tiszteleten, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődésen alapulva kész megújítani az Európai Uniót. Salvini 5 éve került a Liga élére, a párt akkori 3 százalékos támogatottságából a migránsellenes retorika segítségével a legerősebb olasz párttá és koalíciós partnerré emelte.

Tízezrek hallgatták Róma központjában Matteo Salvinit. A miniszterelnök-helyettesi posztot is betöltő politikus az Európa más pontjain tapasztalt válsághelyzetekre hívta fel a figyelmet, amelyek szerinte azt mutatják, hogy az Európai Unió már nem egy erős szövetség.

„Nézzék, milyen képek érkeznek Franciaországból, vagy hogy milyen képekre emlékezünk Görögországból. Nézzék a gazdasági válságot még az olyan erős országokban is, mint Németország vagy Spanyolország. Nézzék azokat az embereket, akik sárga mellényt viselnek. Itt ők garantálják a rendet, míg Párizsban ők tüntetnek. Az erőszakot sosem igazolja semmi, de akik növelik a szegénységet, csak a tiltakozást erősítik” – Salvini hozzátette: a munkán, a tiszteleten, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődésen alapulva kész megújítani az Európai Uniót.

Rómába Olaszország minden részéből érkeztek szimpatizánsok, a párt kétszáz busszal szállította vidékről a résztvevőket.

„Az a probléma, hogy Olaszország túl sokáig engedelmeskedett az Európai Uniónak, és semmi nem oldódott meg sőt, a helyzet csak romlott” – mondta egy férfi, aki a dél-olaszországi Tarantóból érkezett.

Salvini 5 éve került a Liga élére, a párt akkori 3 százalékos támogatottságából a migránsellenes retorika segítségével a legerősebb olasz párttá emelte, ma az olaszok több mint harmada támogatja.