2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Romániában ismét emelkedett a napi megbetegedések és elhalálozások száma

Hatvan nappal az első romániai új típusú koronavírusos fertőzés diagnosztizálása után Romániában ismét emelkedett a COVID-19 megbetegedések és elhalálozások napi száma

  • Romániában ismét emelkedett a napi megbetegedések és elhalálozások száma

A stratégiai kommunikációs törzs vasárnap déli összegzése szerint az elmúlt 24 órában jegyzett 401 új fertőzéssel 11 036-ra emelkedett a romániai esetek száma, ami 23 százalékos növekedést jelent az elmúlt hét átlagához képest.

Az új fertőzéseket csaknem tízezer elvégzett teszt mutatta ki.

A hivatalos adatok szerint soha nem haltak egy nap alatt annyian bele a kórba, mint az elmúlt 24 órában, amikor 33 új halálesetet jegyeztek. Ezzel 608-ra emelkedett a járvány romániai halálos áldozatainak a száma. További 74 román állampolgár külföldön halt meg a Covid-19-fertőzés következtében.

A megfertőződötteknek immár a 28 százalékát teszik ki azok, akiket gyógyulttá nyilvánítottak. Az elmúlt napon hazaengedett 164 személlyel 3054-en hagyhatták el a kórházat. Jelenleg 236 személyt kezelnek a kórházak intenzív osztályain, eggyel többet, mint szombaton.

Az elmúlt 24 órában tovább apadt az intézményes vagy lakhelyi elkülönítésben levők száma. Jelenleg kevesebb mint 12 ezer személy várja intézményes karanténban és mintegy kétszer annyian otthoni elkülönítésben a vírusfertőzés lappangási idejének leteltét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!