2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Robbanások rázták meg a gázfeldolgozót

Robanássorozat történt egy floridai gázfeldolgozóban. A detonációk Tavares település propángázt feldolgozó üzemében voltak, a telep másfél kilométeres körzetéből kitelepítik a lakókat. Az éjszakai műszakban több mint húsz ember dolgozott, halálos áldozatok nincsenek. Heten megsérültek, két ember állapota válságos.

A Hír TV által bemutatott képeken látható, hogyan égtek a palackok egy gázüzemben Florida középső részén, Orlandótól északra. Az első robbanás helyi idő szerint éjfél körül történt, ezt másfél órán keresztül további detonációk követték. A robbanások miatt veszélyessé vált az oltás, ezért a tűzoltók abba is hagyták a munkálatokat egy időre.

– Egyszer csak hatalmas robbanásokat hallottunk, tényleg óriásiakat. Kijöttünk a házból, és szaladni kezdtünk, cipő nélkül, futás közben dobtam le, telefont sem vittünk magunkkal – mondta egy szemtanú.

A mentésben a rohamkocsikon kívül helikopterek is részt vettek. A sérülteket kórházba szállították, ketten saját lábukon mentek orvosi segítségért. Mindannyian égési sérüléseket szenvedtek. Az első hírek még arról szóltak, hogy az éjszakai műszakban dolgozó munkások közül többen eltűntek, illetve meghaltak. A létszámellenőrzéskor viszont kiderült, hogy mindenki túlélte a balesetet.

– A Blue Rhino vezetésének tájékoztatása alapján azt mondhatom, hogy minden munkás megvan, aki az éjszakai műszakban dolgozott – szögezte le John Herrel rendőrségi szóvivő.

A hatóságok biztonsági okokból a gázüzem másfél kilométeres körzetéből kitelepítették a lakosságot. A cég Amerika második legnagyobb gázforgalmazója, a telepen 53 ezer palackot tároltak. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földi László a Bayer show-ban + videó

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!