2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Rendőröket gázolt halálra egy teherautó Ausztráliában

MTI

2020. április 23., csütörtök 09:11

Egy teherautó halálra gázolt Ausztráliában négy rendőrt, aki megállított és őrizetbe vett egy gyorshajtót. A gyorshajtó, aki sértetlen maradt, lefotózta az elgázolt rendőröket, gyalog elmenekült a helyszínről, majd a képeket feltette az internetre - közölték csütörtökön tisztségviselők.

A súlyos baleset Melbourne egyik gyorsforgalmi útján történt szerdán este. A Porsche 911-est vezető 41 éves férfiról kiderítették a rendőrök, hogy tiltott kábítószert fogyasztott, és szerepel a bűnügyi nyilvántartásban - mondta Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke. Olyan súlyos esetre, hogy egy balesetben négy rendőr is életét veszti, korábban nem volt példa az állam történetében - tette hozzá.

Őrizetben van a gyorshajtó és a gázoló teherautó vezetője is, aki a baleset hatására sokkot kapott, és elvesztette az eszméletét. A rendőrfőnök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a teherautó-vezető véletlenül vagy szándékosan gázolta el a rendőröket.

A tragédia 50 perccel azután történt, hogy a rendőrök megállították a gyorshajtót, és a leállósávban igazoltatták. Éppen arról intézkedtek, hogy autóját lefoglalják, amikor a teherautó belehajtott a rendőrautóba, kiperdítette, majd utána a Porschét találta el, és maga alá gyűrte. A rendőrök az álló járművek mellett álltak.

MTI