2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Rendőr nélkül marad Egyiptom?

Sztrájkolnak az egyiptomi rendőrök, mert nem használhatnak éles lőszert az erőszakos tüntetők és a bűnözők ellen. Ha követeléseik nem teljesülnek, országos munkabeszüntetésbe kezdhetnek.

Az egyenruhások csak könnygázzal és gumibottal oszlathatják a tömeget Egyiptomban, éles lőfegyvert nem használhatnak a demonstrálók ellen, ezért most ők is tüntetni kezdtek. „Nincs olyan törvény, ami a rendőröket védené az utcákon. A bűnözők éles lőszerrel támadnak ránk, nekünk pedig tilos fegyvert használnunk. Hogyan várhatják el, hogy végezzük a munkánkat?”– adott hangot felháborodásának egy kairói rendőr.

Az arab országban több mint 50 rendőrőrsön sztrájkolnak a szerintük tarthatatlan munkafeltételek miatt, és a belügyminiszter lemondását követelik. Az egyenruhások már hónapok óta panaszkodnak a kormánynak a felszerelés- és munkaerőhiányra. A rendőrök a 2011 januárjában kitört forradalom óta számos erőszakos tüntetést számoltak fel, Hoszni Mubarak és a jelenlegi elnök Mohamed Morszi kormányának idején is.

Az egyiptomiak egy része megértő a rendfenntartókkal: „A rendőrség és a lakosság közti feszültség oka, hogy a kormány elnyomja a rendőröket. Engedelmeskedniük kell a kormánynak, vagy kirúgják őket” – mondja egy kairói férfi.

Ha nem teljesítik a sztrájkolók követeléseit, hamarosan országos munkabeszüntetésekbe kezdhetnek az egyenruhások Egyiptomban.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!