2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Reklámnak minősítették és büntetik a székely zászló használatát

Reklámnak minősíti és bünteti a székely zászló használatát a marosvásárhelyi rendőrség.

A városi hatóság pénzbüntetéssel sújtaná az Erdélyi Magyar Néppártot, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot és a Magyar Polgári Pártot, ha két napon belül nem veszik le a zászlót székházukról. A rendőrség a városi képviselő-testület kormánypárti, vagyis szociáldemokrata képviselőjének feljelentése alapján intézkedett, és a gazdasági-kereskedelmi reklámot szabályozó romániai törvényre hivatkozik. Az érintett erdélyi magyar szervezetek közölték: nem hajlandók eltávolítani a székely lobogót, mert az az erdélyi magyarság összefogásának a szimbóluma. A büntetés 30 és 50 ezer lej, azaz akár 3 millió forint is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!