2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Putyin: Orbán és Fico nemzetbarát politikusok + VIDEO

Három órás élő közvetítést jelölt meg a műsorrendjében a Russia1, de előre nem lehet megjósolni, mennyi ideig válaszol kérdésekre az elnök.

  • Putyin: Orbán és Fico nemzetbarát politikusok + VIDEO

Putyin bejelentette, hogy jövő év elején találkozik Erdogannal: a török elnök időbeosztása miatt nem tudott korábban létrejönni a találkozó.

Egy törökországi újságíró kérdése a Gázai övezet helyzetéről Putyin megjegyezte, hogy Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök jelentős szerepet játszik az Izrael és Palesztina közötti konfliktus megoldásában, és hozzájárul a hosszú távú béke megkötéséhez. Az, ami ebben a térségben történik, katasztrófa – hangsúlyozta az elnök. Az államfő hozzátette: a Gázai övezetben kialakult helyzet súlyosbodása sok ember halálához vezetett. Ami az ENSZ-t illeti, néhány ország blokkolja a döntéseket ebben a konfliktusban. Maga a szervezet azonban így épül fel, és fontos megőrizni. Moszkva abból indul ki, hogy végre kell hajtani az ENSZ két állam – Izrael és Palesztina – létrehozására vonatkozó határozatait ebben a térségben.

Fico és Orbán nem oroszbarát politikusok, hanem "nemzetbarátok", ilyen politikusok már nincsenek, a többi a "nagy testvértől" függ - mondta az orosz vezető.

Ukrajna nagyrészt elvesztette szuverenitását, és a saját kárára hoz döntéseket. Ami az Egyesült Államokat és az európai országokat illeti, Moszkva kész kapcsolatokat építeni velük, de Washington birodalmi politikája hátráltatja ezt a folyamatot – fogalmazott Vlagyimir Putyin a Russia1 évértékelő műsorában. Az orosz elnök szerint az amerikai elitnek el kell kezdenie tisztelni a többi országot, és kompromisszumot kell keresnie, nem pedig szankciókat kivetnie, ezzel javíthatna Washington a viszonyon.

Oroszországnak nem állt szándékában senkivel sem elrontani a kapcsolatokat – jegyezte meg Putyin. Szerinte Moszkva évtizedek óta próbál kapcsolatokat építeni Ukrajnával. 

Ezt követően „ellenfeleink” puccsot hajtottak végre ebben az országban, és az ezt követő konfliktus nagy tragédia. Ukrajna egész délkeleti része mindig is oroszbarát volt. A kijevi hatóságok azonban „történelmi ostobaságokkal” álltak elő a származásról.

Ugyanakkor a „2014-es ukrajnai puccs” után rájöttek, hogy Moszkva nem építhet ki normális kapcsolatokat Ukrajnával. A nyugati országok kezesként írtak alá megállapodásokat a Janukovics-kormány és a tüntetők között, de rövid idő után megszervezték a törvényes kormány megbuktatását is. Mindez ahhoz a tragédiához vezetett, amit most átélünk, Európa pedig némán áll és figyel – hangsúlyozta Putyin.

Az Európai Unióval való kapcsolatok normalizálása nem csak rajtunk múlik – nem mi rontottuk el, hanem ők (Európai Unió) próbálnak „eltaszítani minket”

– mondta Putyin.

A „különleges műveleti zónában” 244 ezer mozgósított katona tartózkodik. Nem lesz második mozgósítási hullám, ma már nincs rá szükség – fogalmazott Vlagyimir Putyin 

A különleges művelet céljai nem változtak. Ukrajna demilitarizálásának feladata továbbra is aktuális. Ukrajnában akkor lesz béke, ha Oroszország eléri céljait. Ukrajna már szinte semmilyen fegyvert nem gyárt, mindent ingyen hoznak nekik, de ennek az ingyenességnek lassan vége

– mondta az orosz elnök.

Putyin szerint az Orosz Föderáció az ukrán ellentámadás kezdete óta az ukrán hadsereg 747 harckocsiját és 2300 páncélozott járművét semmisítette meg.

Az orosz gazdaságnak van elég biztonsági mozgástere a továbblépéshez – mondta. Putyin megjegyezte, hogy a gazdaság várhatóan 3,5 százalékkal nő az év végére. Visszahoztuk a visszaesést és komoly lépést tettünk előre – fogalmazott az orosz elnök. Oroszország államadóssága csökken, 46 milliárd dollárról 32 milliárd dollárra – tette hozzá. 

Putyin szerint a fő feladat Oroszország szuverenitásának és határbiztonságának megerősítése, valamint az állampolgárok jogainak és szabadságának biztosítása.

Itt nézheti élőben az orosz elnök évértékelőjét.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!