2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Külföld

Putyin NATO-tagállamok lerohanásával fenyegetőzött?

Négy kelet-közép-európai NATO-tagállam, Románia, Lengyelország, Lettország és Litvánia lerohanásával fenyegetőzött az orosz elnök egy uniós dokumentum szerint. Vlagyimir Putyin azt mondta az ukrán államfőnek, hogy az orosz hadsereg – ha akarná – nemcsak Kijevet venné be két nap alatt, hanem Bukarestet, Varsót, Rigát és Vilniust is. Minderről Petro Porosenko számolt be José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének. Porosenko és Barroso beszélgetéséről összefoglaló készült, amelyet a sajtó megszellőztetett. Az ukrán elnök katonai segítséget kért az Egyesült Államoktól az amerikai törvényhozás épületében elmondott beszédében.

Többször is állva tapsolták az ukrán elnök kongresszusi beszédét az amerikai törvényhozók. Petro Porosenko úgy fogalmazott, az ukrán hadsereg a szabad világ oldalán harcol az orosz agresszió ellen.

– Az ukrán hadsereg, ezek a rosszul felszerelt és alulértékelt fiatal fiúk állnak egyedül a békés együttélés és az új hidegháború, az előző évszázad visszatérése között. Az ukrán emberek, fiúk és lányok a szabadságért, a demokráciáért harcolnak a fronton, és szükségük van az önök támogatására – fogalmazott Porosenko.

Az ukrán államfő politikai és katonai támogatást kért az Amerikától, de Barack Obama csak felszerelést adna Kijevnek, fegyvert nem. „Arra bátorítom az Egyesült Államokat, hogy adja meg Ukrajnának a különleges biztonság- és védelempolitikai partner státust, ami a NATO-n kívül a legmagasabb szintű kapcsolat.”

Porosenko hangsúlyozta: Ukrajna nem fogadja el a Krím félsziget elcsatolását, amelyet a modern történelem legcinikusabb árulásának nevezett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!