2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Putyin bejelentést tett az ukrajnai menekültekről

Könnyített tartózkodás, szociális segélyek.

  • Putyin bejelentést tett az ukrajnai menekültekről

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletet hozott arról, hogy megkönnyítsék az Ukrajnából Oroszországba távozó emberek ottani tartózkodását és munkavállalását. Eddig ukránok hivatalosan csak 90 napig tartózkodhattak Oroszországban, a szombaton bejelentett „átmeneti rendelkezések” értelmében viszont már nincs ilyen korlátozás. A rendelet szerint az Ukrajnából érkezők regisztrációt követően külön munkavállalói engedély nélkül is dolgozhatnak. Egy másik rendeletben Vlagyimir Putyin arról is határozott, hogy szociális segélyben részesítsék az Ukrajnából és a szakadár területekről érkező időseket, a fogyatékkal élőket és a várandós nőket.

Moszkva adatai szerint február vége óta 3,6 millió ember, köztük 587 ezer gyerek távozott Ukrajnából Oroszországba. Az orosz hatóságok bátorítják az embereket a költözésre, és az ország számos pontján befogadóközpontokat alakítottak ki az ukrajnai menekülteknek.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelő cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokónferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!