2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Putyin a jövő héten Teheránba látogat

A jövő héten az iráni fővárosba, Teheránba utazik Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol többek között Ebrahim Raiszi iráni és Recep Tayyip Erdogan török elnökkel találkozik - közölte kedden Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

  • Putyin a jövő héten Teheránba látogat

Hozzátette, hogy a szíriai rendezés elősegítését célzó asztanai folyamatot szavatoló államfők találkozóját tartják meg Teheránban. A látogatást július 19-re tervezik.

Peszkov szólt arról is, a háromoldalú találkozó mellett kétoldalú találkozókra is sor kerül. Itt emlékeztetett előző napi kijelentésére, amely szerint szó van egy közelgő magas szintű találkozókról Putyin és Erdogan között. Ez a megbeszélés is Teheránban lesz - erősítette meg a szóvivő.

A szíriai politikai rendezés formáját Oroszország, Törökország és Irán kezdeményezte, a tárgyalásokon részt vettek a hivatalos Damaszkusz és a szíriai ellenzéki delegáció képviselői is.

A megbeszélések 2017 januárjában kezdődtek a kazah fővárosban, Asztanában, innen az "asztanai folyamat" elnevezés. Bár Asztanát 2019-ben átnevezték Nur-Szultanra, a tárgyalási kezdeményezés neve megmaradt a korábbi.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!