2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Provokáció Amerikából: „Isten áldja az abortuszokat!”

Egy húsz méter magas Krisztus-szoborra függesztettek fel aktivisták egy molinót „Isten áldja az abortuszokat” felirattal – írja a V4NA Hírügynökség.

  • Provokáció Amerikából: „Isten áldja az abortuszokat!”

Egy politikai aktivista, művészeti csoport egy majdnem tizennégy méter széles molinót függesztett fel az egyesült államokbeli Arkansas egyik városában egy Krisztus-szoborra „Isten áldja az abortuszokat” felirattal.

Az aktivisták építőmunkásnak álcázták magukat, hogy bejussanak a telekre, ahol a szobor áll. Az Eureka Springs nevű városkában az Ozark hegység közelében 1966-ban állították fel az „Ozark Krisztusa” szobrot.

Kent Butler, a szobrot karbantartó és aköré épülő rendezvényekért felelős szervezet, a The Great Passion Play igazgatója a The Christian Postnak elmondta, reméli, hogy az aktivisták politikai üzenete Jézusra irányítja az emberek figyelmét.

Ti gonoszat terveltetek ellenem, de Isten jóra fordította azt

– idézte a Teremtés könyvét az igazgató.

A szobor közelében hetente többször előadásokat is tartanak, melyek Jézus szenvedéstörténtét, a passiót mutatják be az évi több mint ötszázezer látogatónak.

Butler szerint a politikai aktivista csoport a Krisztus-szobrot reklámfogásként és politikai beszéd eszközeként használta fel.

Az aktivisták elmondták, hogy az akció arra adott válasz, hogy egész Arkansasban és a déli államokban „drámai” módon törekednek az abortusz betiltására, írta a Fox News. A csoport közleménye az abortuszt „ünnepelni való csodának” nevezte, mondván, az „életeket ment meg”.

Végül egy helyi fafeldolgozó vállalkozás segített eltávolítani a molinót a szoborról.

 

 

V4NA Hírügynökség alapján 888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!