2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Potápi: A magyar közösségek megerősítése a legfontosabb cél

A magyar közösségek megerősítése volt a célja a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának az utóbbi években, illetve az, hogy alkalmassá tegye ezeket a közösségeket arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és a megfelelő módon tudjanak válaszolni a kihívásokra - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a vajdasági Palicson, ahol megnyitotta az első alkalommal megrendezett Nyárhangoló Fesztivált.

  • Potápi: A magyar közösségek megerősítése a legfontosabb cél

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyári időszakban is népszerűsítse a kultúrát, és a Palicsi-tó partján adjon helyet a különböző irodalmi, zenei és közéleti programoknak.

Potápi Árpád János a megnyitón rámutatott arra, hogy egy ilyen rendezvény nemcsak bemutatkozási lehetőséget biztosít az együtteseknek, ez nem csak egy kulturális seregszemle, hanem egy olyan esemény, amely a családok számára is vonzó lehet. A Nemzetpolitikai Államtitkárság azért támogatta ezt a rendezvényt, mert ezzel is erősíteni tudja a vajdasági magyar közösséget.

A nemzetpolitikai államtitkár egyben reményét fejezte ki, hogy ez a fesztivál is - a nemzetpolitikai táborokhoz hasonlóan - meg tudja szólítani a térségben élő embereket.

Lovas Ildikó, a Nyárhangoló Fesztivál főszervezője reményét fejezte ki, hogy népszerű lesz a fesztivál minden rendezvénye. Véleménye szerint az emberek elég nyitottak arra, hogy ha nem is ismernek egy-egy fellépőt, belehallgassanak a fellépésébe, és ezzel talán kedvet kapnak más programokra is.

A Nyárhangoló Fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Halott Pénz, a vasárnapig tartó rendezvényen azonban a színházi, közéleti, kulturális, gasztronómiai, pszichológiai és természetvédelmi előadások mellett más zenei fellépők is lesznek, színpadra lép az Iszkiri zenekar, Herczku Ágnes, Ferenczi György és a Rackajam, az Eszter-lánc mesezenekar és a Romano Drom.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!