2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Porosenko: Közeledik a nyílt háború

Az uniós csúcson részt vett az ukrán elnök is. Petro Porosenko azt mondta: közel az a pont, amikor már nem lehet elkerülni a nyílt háborút Oroszországgal. Egy ukrán politológus szerint az elnök nem sokra megy az újabb uniós szankciókkal, mert az országnak nyugati fegyverekre lenne szüksége az orosz kaviár uniós embargója helyett. A szakadárok az Azovi-tenger egyik kikötővárosának ostromára készülnek. A térség stratégiai jelentőségű az Oroszországot és a Krím félszigetet összekötő út miatt.

Putyin, el a kezekkel Ukrajnától! – üzenik az orosz elnöknek Mariupol élőlánccal tiltakozó lakói. A délkelet-ukrajnai kikötőváros az orosz katonák által támogatott szakadárok ostromára készül, akik a kevesebb mint 50 kilométerre fekvő Novoazovszkot már elfoglalták. A katonai fenyegetés ellenére sokan a városban maradnak.

– Vannak, akik elmenekülnek, és ebben senki nem akadályozza őket. Ez az ő döntésük. De a 480 ezer fős lakosság többsége itt marad – tette hozzá Juri Kotlubej polgármester.

Ha a szakadárok elfoglalják Mariupolt, Oroszország egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy szárazföldi összeköttetése legyen a korábban bekebelezett Krím félszigettel. A helyi védelmi erők mindent megtesznek azért, hogy ukrán kézben tartsák a stratégiai fontosságú várost.

– A helyi hatóságok segítségével megerősítjük a védvonalakat. Nagyon erős és biztonságos állásokat alakítunk ki a katonáink számára – mondta a mariupoli védelmi erők szóvivője, Even Stepanenko.

Moszkva tagadja, hogy hadseregével közvetlenül segíti a szakadárokat, és azt állítja, hogy Ukrajnában legfeljebb önkéntesek harcolnak. Ennek ellentmondanak a NATO és az ukrán kormány által bemutatott bizonyítékok, amelyek szerint Oroszország nemcsak katonákat, de tankokat és nehézfegyvereket is küldött a szeparatistáknak. Az április óta tartó konfliktusnak már mintegy 2600 halálos áldozata van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!