2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Külföld

Pokolgépes merénylet történt Észak-Afganisztánban

Legalább hét ember meghalt és hat megsebesült kedden az észak-afganisztáni Mazar-e-Sarífban egy pokolgépes merényletben, amelynek célpontja egy olajvállalat alkalmazottait szállító busz volt - közölte a helyi rendőrség.

  • Pokolgépes merénylet történt Észak-Afganisztánban

"A robbanás - helyi idő szerint - reggel 7 órakor történt egy téren, és a Hairatan Petroleum alkalmazottait vette célba, akik az irodájukba tartottak" - mondta Aszif Vaziri, Balh tartomány rendőrségi szóvivője.

"A pokolgépet egy személygépkocsiban rejtették el az út szélén, amely akkor lépett működésbe, amikor a busz megérkezett. Hét ember meghalt és hat megsebesült" - tette hozzá a szóvivő.

A tálibok azt állítják, hogy 2021-es hatalomra kerülésük óta javult a biztonság az országban, de számos robbantásos merénylet történt, amelyek közül sokat az Iszlám Állam (IÁ) terrorista csoport helyi ága vállalt magára.

A legutóbbi, november 30-i támadás egy korániskola ellen irányult az északi Ajbak városban, ahol 19 ember meghalt és 24 megsebesült. Az áldozatok főként diákok voltak.

Mazar-e-Saríf városát idén egy másik támadás is érte, amelynek elkövetését az IÁ vállalta magára. Május 25-én legalább tíz ember meghalt és tizenöt megsebesült, amikor robbanószerkezetek léptek működésbe három, különböző területeken közlekedő mikrobuszon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!