2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Patthelyzet Bahmutnál

Továbbra sem tud áttörést elérni az orosz hadsereg Bahmutnál. A kulcsfontosságú város ostroma egyre tovább húzódik, mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett a településnél. A Föderáció alakulatai fokozatosan bekerítenék a várost, az ukrán hadsereg azonban egyelőre meghiúsítja az orosz terveket.

  • Patthelyzet Bahmutnál

Az orosz hadsereg szinte teljesen körbevette Bahmut városát. A település ostroma hónapok óta tart, ezrek, más források szerint tízezrek vesztették életüket az itt zajló véres harcokban. Bahmut az ukrán védelmi vonal kiemelten fontos része, az orosz offenzíva érdemi folytatásához pedig először ezt a települést kell bevennie a Föderációs hadseregnek.

A térségben számtalan tankot és ágyút veszített mindkét hadsereg. Bár a támadó oroszok veszteségei jelentősebbek, az utánpótlásuk is mélyebb. Kijev a város megtartásához újabb és újabb zászlóaljakat vezérel a térségbe, csakúgy, mint az oroszok.

Az orosz tüzérség azonban nem csak Bahmutnál aktív, de a déli fronton található Herszonnál is. Bár a várost a Föderáció egységei előbb elfoglalták, majd fel is adták, most a távolból pusztítottak az oroszok. Az ágyúzással egy forgalmas utcát találtak el, hat ember meghalt, tizenketten megsérültek.

Borítókép: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!