2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Óvadék ellenében szabadulhatott a néhai diktátor özvegye

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték pénteken Imelda Marcost, Ferdinand Marcos néhai Fülöp-szigeteki diktátor özvegyét, akinek fellebbezési kérelméről a bíróság később dönt - jelentették hírügynökségek.

  • Óvadék ellenében szabadulhatott a néhai diktátor özvegye

A 89 éves asszony 150 ezer pezó (mintegy 850 ezer forint) kifizetése után hagyhatta el a bíróság épületét, miközben az épület előtt tüntetők tucatjai gyűltek össze, Marcos letartóztatását követelve.

Egy héttel ezelőtt Imelda Marcost Manila korrupcióellenes bírósága hétrendbeli korrupcióban találta bűnösnek, vádpontonként pedig hattól 11 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte az asszonyt.

A bírósági meghallgatáson sem a vádlott, sem jogi képviselője nem volt jelen, ezzel pedig elvileg elvesztették a fellebbezési jogot. Marcos ügyvédei november 12-én a bíróság elé terjesztett kérelemben védencük rossz egészségi állapotával magyarázták távolmaradását, illetve azzal, hogy Imelda Marcos nem kapott értesítést a meghallgatás időpontjáról, az ítéletről pedig csak a televízióból értesült.

A bírósági adatok szerint az asszony és férje hét folyószámlát nyitott Svájcban, és ezeken 200 millió dollárt helyeztek el 1975-ben, abban az időszakban, amikor Imelda Marcos Manila kormányzója volt. Az okmányok szerint álnevet használtak a folyószámlák megnyitásakor, ez abból derült ki, hogy az egyik dokumentumra Imelda Marcos meggondolatlanul az igazi nevét írta.

A délkelet-ázsiai ország egykori elnökének, Ferdinand Marcosnak az özvegye extravagáns életmódjáról vált ismertté, egyebek között háromezer pár cipőt is tartalmazó, hatalmas mennyiségű ruhakollekciója és ékszergyűjteménye miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!