2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Ötezer harcost veszíthetett a Hamász Izrael szerint + videó

A gázai halálos áldozatok közül 5 ezer a Hamász harcosa lehetett – írja az AP és az AFP hírügynökség egy kiszivárgott izraeli katonai információra hivatkozva. A gázai egészségügyi hatóság adatai alapján eddig mintegy 15 ezer 900 palesztin halt meg a harcokban. Közben Izrael több frontot is nyitott az övezetben, hétfő este minden távközlési, kommunikációs és internet-hozzáférés megszűnt Gázában.

  • Ötezer harcost veszíthetett a Hamász Izrael szerint + videó

Sebesülteket visznek a Gázai övezet egyetlen, még működőképes kórházába. A Hán Junisz elleni egyre hevesebb izraeli támadások miatt folyamatosan nő a halálos áldozatok száma is.

Egy kiszivárgott izraeli katonai információra hivatkozva az AP és az AFP hírügynökség is arról ír, hogy a gázai halálos áldozatok közül 5 ezer lehet a Hamász harcosa. A terrorszervezet adatai szerint a háború kezdete óta csaknem 15900 palesztint öltek meg. Az AFP hírügynökség egy meg nem nevezett izraeli tisztviselőt idézett, aki azt mondta: katonai szempontból, figyelembe véve, hogy a Hamász élő pajzsként használja a civileket, elfogadható a halálozási arány. Az Izraeli hadsereg vesztesége 78 fő, tegnap 3 katona halt meg.

Izrael úgynevezett evakuálási zónákat hozott létre a Gázai övezetben. Felszólították az ott élőket, hogy hagyják el a területet. Washingtonban pedig elvárják, hogy Jeruzsálem betartsa az ígéretét.

Amit Izrael bejelentett, azt meg is tette. Jelezték, hogy itt és itt, katonai akciót fognak végrehajtani és megkértek mindenkit, hogy hagyja el a területet. Jelezték, hogy hol nem támadnak. És azt várjuk Izraeltől, hogy ezt valóban ne tegye - mondta a fehér ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Sajtóértesülések szerint Izrael terveket készített arra, hogy hogyan lehetne a Földközi-tengerből szivattyúzott vízzel elárasztani a Gázai övezet alatt húzódó alagútrendszert. Az Izraeli hadsereg öt vízszivattyút telepített a gázai területen található Sáti menekülttábor közelébe. Rakétákkal támadták Izraelt Gázából és Libanonból is. Három izraeli katona pedig akkor sebesült meg, amikor állásukat Libanonból megtámadták. Izrael válaszcsapásokat hajtott végre Libanoni területen.

A Gázai övezetben hétfő este minden távközlési, kommunikációs és internet-hozzáférés megszűnt - közölte a Paltel palesztin szolgáltató. A társaság közleménye szerint a szolgáltatás a hálózat fő elemeinek leválasztása miatt szakadt meg, a fokozódó izraeli csapások miatt. A Hamász október 7-i terrorakciója óta ez a 4. alkalom, hogy az ostromlott enklávéban ideiglenesen megszűnt a távközlési szolgáltatás.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!