2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Összefogott a Néppárt a baloldallal a Patrióták ellenében

Az Európai Parlament vezető koalíciójának tagjai elkötelezték magukat, hogy blokkolják a Patrióták Európáért csoportot, hogy ne szerezhessenek az EP bizottságaiban vezető pozíciókat – számoltak be brüsszeli források az Euractivnak.

  • Összefogott a Néppárt a baloldallal a Patrióták ellenében

A Néppárt, a szocialisták és a liberális Renew megegyeztek, hogy elszigetelik az új csoportot a parlamentben. 

– ezt az EPP egyik tisztviselője is megerősítette a lapnak. 

A különböző pártcsaládok kedd este tárgyaltak arról, hogy milyen bizottságokat szeretnének vezetni. Giorgia Meloni Európai Konzervatívok és Reformisták csoportja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot (LIBE) nézte ki magának. A csoport foglalkozik a jogállamiság kérdésével. 

A szocialisták azonban elkötelezettek, hogy meg kell akadályozni a konzervatívokat a bizottság megszerzésében. 

„A szocialisták, a liberálisok, a zöldek és az EPP baloldala semmi esetre nem fogja megengedni, hogy az ECR vezesse ezt a bizottságot, és mindent meg fogunk tenni, hogy blokkoljuk őket” 

– mondta egy szocialista tisztviselő az Euractivnek. 

A jelek szerint, nemcsak a Patriótákat, hanem Meloni pártcsaládját is kiszorítanák a fontos parlamenti bizottságok vezetéséből.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!