2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők

Brazil tüntetők és rendőrök csaptak össze a riói Maracana stadion mellett a Konföderációs Kupa döntője közben. A tiltakozók továbbra is társadalmi változásokat követelnek, a brazil államfő népszerűsége a demonstrációk kezdete óta csökken.

Tüntetők és rendőrök összecsapásaitól voltak hangosak Rio de Janeiro utcái. A tiltakozók Molotov-koktéllal támadtak az egyenruhásokra, akik könnygázzal válaszoltak. A tüntetések csaknem egy hónapja kezdődtek. Az emberek eredetileg a tömegközlekedési jegyáremelés miatt vonultak utcára, de azóta számos társadalmi problémára felhívták a figyelmet a demonstrálók. A tiltakozók a többi közt a futball-világbajnokság magas rendezési költségei és a korrupciós ügyek miatt bírálják a kormányt, amelytől azt követelik, hogy javítson az egészségügy, az oktatásügy és a közlekedés helyzetén. Egy friss felmérés szerint a tüntetések kezdete óta csaknem harmadával zuhant a brazil államfő népszerűsége, annak ellenére is, hogy Dilma Rousseff nemrég átfogó reformokat ígért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!