2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Összecsaptak a migránsok a mexikói hatóságokkal

Botokkal felfegyverzett bevándorlók támadtak rá a mexikói hatóságokra. A rendőrök csaknem 400 migránst vettek őrizetbe. Sajtóértesülések szerint Mexikó most veszítette el a türelmét a területén tavaly óta végighaladó migránskaravánokkal szemben. Eközben szükségállapot hirdetett Arizona egyik határ menti városának polgármestere a menekülthullám miatt.

  • Összecsaptak a migránsok a mexikói hatóságokkal

Kígyózó sorokban várakoztak a migránsok Ciudad Juárezben a határkerítésénél, hogy feladják magukat az amerikai hatóságoknak. Sokan úgy gondolják, hogy így gyorsabban kaphatnak belépési engedélyt, mintha kivárnák Mexikó területén a hosszú elbírálási folyamatot. Március óta az amerikai határőrség 103 ezer embert engedett be így az országba.

Közben botokkal felfegyverzett bevándorlók támadtak rá a mexikói hatóságokra a Chiapas államban található Pijijiapan közelében. A rendőrök csaknem 400 migránst vettek őrizetbe. A feldühödött bevándorlók egy kétezer főből álló karaván tagjai voltak, akiket a migrációs hatóságok azzal vádolták, hogy bevándorlásügyi tisztségviselőkre támadtak. A menekültek várhatóan kitoloncolják a latin-amerikai országból.

Sajtóértesülések szerint Mexikó most veszítette el a türelmét a területén tavaly óta végighaladó migránskaravánokkal szemben.

Eközben szükségállapot hirdetett az egyesült államokbeli Arizona egyik határ menti városának polgármestere. A politikus szerint folyamatosan érkeznek a közép-amerikai bevándorlók, és most már szövetségi segítségre van szükségük, hogy úrrá legyenek a helyzeten.

Az amerikai elnök vasárnap megismételte, hogy kitart a fal építése mellett.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!