2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Oroszországban átlépte a 3 milliót a regisztrált fertőzöttek száma

Átlépte a 3 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Oroszországban - derül ki a szombaton közzé tett járványügyi adatokból.

  • Oroszországban átlépte a 3 milliót a regisztrált fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában 29 258 új fertőzést és 567 halálesetet regisztráltak, így az országban a járvány kezdete óta 3 021 964 fertőzésről tudnak, beleértve 54 226 halálesetet.

Oroszországban az újonnan regisztrált fertőzöttek és halálesetek száma a tél beköszönte óta minden héten újabb csúcsra emelkedett. A járvány leginkább Moszkvát sújtja, ahol az elmúlt 24 órában 7480 új fertőzést regisztráltak, ezzel a fővárosban az igazolt esetek száma elérte a 779 584-et.

Országszerte eddig 88,6 millió tesztet végeztek el.

Jóllehet a hatóságok által közzé tett járványadatok tanúsága szerint a halálozások száma alacsonyabb, mint Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, elemzők hozzáteszik, hogy az orosz hatóságok csupán akkor jelölik meg a Covid-19-et halálozási okként, ha azt a boncolás is igazolta.

A szövetségi állami statisztikai szolgálat nyilvántartása szerint mindazonáltal idén októberben közel 50 ezerrel többen haltak meg, mint 2019 októberében.

Moszkva mindezidáig nem jelezte, hogy újabb járványügyi korlátozásokra készülne.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter szombati televíziós interjújában kijelentette, hogy a vakcina "biztonságos és hatékony", és bejelentette, hogy engedélyezik a használatát a 60 éven felüliek számára is.

Az országban december elején kezdődött a koronavírus elleni tömeges oltás az orosz kutatók által kifejlesztett Szputnyik V vakcinával, a hatóságok szerint azóta több mint 300 ezer embert oltottak be.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!