2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Oroszország fontos döntést hoz Magyarországról

Vélhetően rövid időn belül felfüggesztik Magyarország és Oroszország kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodását, amit az Egyesült Államok már tavaly nyáron megtett, hogy ezzel próbáljon nyomást gyakorolni a magyar kormányra a globális minimumadó ügyében – írja a Mandiner.

  • Oroszország fontos döntést hoz Magyarországról

A következő napokban kerülhet az Állami Dumába a barátságtalan országokkal kötött adóegyezmények felfüggesztéséről szóló törvénytervezet – jelentette be Alekszandr Shenderyuk-Zhidkov, a Föderációs Tanács költségvetési bizottságának tagja a RIA Novosztyinak.

Ezen a 38-as listán Vlagyimir Putyin orosz elnök döntése értelmében Magyarország is szerepel, így vélhetően hamarosan felfüggesztik a két ország kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodását.

Ezt a lépést egyébként az Egyesült Államok már szűk másfél évvel ezelőtt megtette, az oka egyértelműen a nyomásgyakorlás volt, hiszen Magyarország az akkori keretek között nem támogatta a globális minimumadó bevezetését, mert ártott volna az ország versenyképességének.

Forrás: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!