2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Orosz vakcina beszerzésére készül Bajorország

2021. április 7., szerda 18:10

Milliós nagyságrendben vásárolhat orosz vakcinát Bajorország. A német tartomány egészségügyi minisztere 2,5 millió adag Szputnyik V oltóanyag megvásárlásáról írt alá egy előszerződést, a bajor kormány pedig tárgyalásba kezdett egy gyógyszergyárral, ami az orosz szérumot gyártaná Bajorországnak.

Az ország miniszterelnöke azt mondta, hogy a végleges szerződés megkötésének feltétele az, hogy az Európai Unió is engedélyezze az orosz ellenszer közösségi forgalmazását.

Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára a döntésére reagálva emlékeztetett: a baloldal folyamatosan támadta a magyar kormányt az orosz vakcina beszerzése miatt, ennek ellenére hazánkba már 1,1 tized millió orosz vakcina érkezett, és még 900 ezer érkezik a következő hetekben.

"Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a baloldal mit mondott az orosz vakcinával kapcsolatban. A Gyurcsány-párt azt mondta, hogy az orosz vakcina emberkísérletet jelent. Jakab Péter szintén azt mondta, hogy az orosz vakcina emberkísérletet jelent. Fekete-Győr András azt mondta, hogy a Keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. És a Gyurcsány-párt azt is mondta, hogy káros és veszélyes, hogy a magyar kormány az orosz diktátornak hízelegve az orosz vakcina vizsgálatával házal."

- mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

HírTV