2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Orkánerejű szél pusztított Belgiumban

Orkánerejű szél pusztított Belgiumban, házak tetejét szakította le és fákat csavart ki. Több százan rekedtek órákra az elakadt vonatokban. Nagy-Britanniában is ítéletidő tombol, a szél mellett az eső okoz komoly gondokat. A Brit-szigetek nyugati partvidékén számos település víz alá került, és több helyen árvízveszélyre figyelmeztetik a lakosságot.

Továbbra is óriási hullámok ostromolják a brit partokat. Dél-Wales jelentős részén víz alá kerültek az utcák, csakúgy, mint Anglia délnyugati területein, Észak-Írországban és Skócia nyugati részén.

A hatóságok több helyen is árvízveszélyre figyelmeztettek.


– A szél most éjjel sokkal erősebb, mint reggel volt. A vízszint kicsivel csökkent, de sok az útakadály, így nehezebb magasítani a gátakat. Szemmel tartjuk a helyzetet, és próbáljuk szavatolni az emberek biztonságát. Számos homokzsákot helyeztünk az ingatlanok köré, az ajtók elé. Szóval megteszünk minden tőlünk telhetőt – mondta a mentési munkálatok vezetője, Chris Pedlar.

Skóciában szombat délutánra várnak hatalmas vihart, amely főként az alacsonyan fekvő területeket érintheti. Az időjárás a következő napokban sem fog jelentősen javulni: vasárnapra ismét esőt és szelet jeleznek előre a Brit-szigetek nyugati részén, később északon és keleten is heves záporok lehetnek, hétfőn szintén hasonló idő várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Immár igazolást kaphatnak veszteségükről azok az angol szülők, akik a várandósság 24. hete előtt veszítették el gyermeküket – számolt be a BBC. Az intézkedésért kampányolók üdvözölték a döntést, mondván, hogy így családok milliói kaphatnak elismerést arról, hogy gyermekük valóban létezett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!