2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Őrizetbe vették az egykori szocialista kormányfőt

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vették a volt portugál kormányfőt. José Sócratest adócsalással és pénzmosással gyanúsítják, mellette három másik embert is elfogtak.

Részleteket a portugál nyomozóhatóságok egyelőre nem közöltek. A szocialista politikus 2005 és 2011 között volt Portugália miniszterelnöke. Azóta nagyrészt Párizsban élt, sajtójelentések szerint luxuskörülmények között. Rövid időn belül ez már a második nagy korrupciós botrány Portugáliában. Egy hete állami tisztségviselőket vettek őrizetbe a külföldi befektetőknek adható úgynevezett aranyvízum kiosztásával kapcsolatban. Az ügy miatt a belügyminiszter is lemondott, állítólag az érdekeltségébe tartozó cég is kenőpénzért juttatott vízumhoz a egyebek közt orosz és kínai befektetőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!