2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Őrizetbe vették a Kolozs megyei rendőrfőkapitányt és három beosztottját

Őrizetbe vette hétfőn a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Kolozs megyei rendőrfőkapitányt és három beosztottját, korrupcióval összefüggő bűncselekmények miatt - írta hétfői közleményében a DNA.

  • Őrizetbe vették a Kolozs megyei rendőrfőkapitányt és három beosztottját

A DNA területi szervezete közölte: Mihai Rus rendőrfőkapitány ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség és hamis nyilatkozattétel gyanújával indítottak bűnvádi eljárást.

A korrupcióellenes ügyészek hétfőn Rus három beosztottját is őrizetbe vették: Aurelian Mircea Rotar főfelügyelőt, a megyei kapitányság közlekedés-rendészeti osztályának parancsnokát, továbbá Ioan Raul Pasca és Catalin Claudiu Muresan rendőrügynököket. Előbbit hivatali visszaélésben való bűnrészességgel és hamis nyilatkozattétellel, illetve hivatali mulasztással gyanúsítják, Pasca esetében a hivatali visszaélés, míg Muresan esetében a hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanúja áll fenn - közölték.

A DNA közleménye szerint Mihai Rust április 29-én gyorshajtáson érték Kolozsváron, de megállapodott a beosztottjaival, hogy mentesüljön a közlekedési kihágásért járó bírság alól és a gépkocsivezetői engedélyét se függesszék fel. A rendőrügynököknek azt kellett jelenteni, hogy a gépkocsit egy másik személy vezette. A román sajtó szerint Rus azt akarta elhitetni, hogy a felesége ült a volánnál.

Az egyezség arra is kiterjedt, hogy Mihai Rus felettesként nem indít fegyelmi eljárást Pasca ellen a hivatali mulasztás miatt.

A DNA közölte, hogy az ügyben más személyek ellen is bűnvádi eljárás indult.

A korrupcióellenes ügyészek hétfőn a Kolozs megyei rendőrség két intézményénél is házkutatást tartottak.

A Krónikaonline.ro emlékeztet, hogy Mihai Rus rendőrfőkapitány Ioan Rus korábbi román belügyminiszter, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) egykori befolyásos politikusának unokaöccse.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Európai Bíróság elmarasztalta a von der Leyen-bizottságot + videó

Az Európai Bíróság elmarasztalta a von der Leyen-bizottságot + videó

Jól hangzott az első blikkre ez az Európai Bírósági döntés von der Leyen elmarasztalása kapcsán, de aztán, de azt hiszem, hogy olyan nagyon nagyot nem ütöttek rajta, mert valóban az egész történet sokkal súlyosabbnak történik már az első perctől fogva– mondta Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!