2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:00

Külföld

Öngyilkos lett a diktátor nagynénje?

Öngyilkosságot követhetett el az észak-koreai diktátor nagynénje, akinek férjét decemberben végeztette ki Kim Dzsong Un. A lapok napokig találgattak arról, hogy hova tűnt az asszony, aki a kivégzés óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Az észak-koreai fővárosban közben több ezren éltették a diktátort, akinek meghívására ismét az országba látogatott az amerikai kosárlabda sztár, Dennis Rodman.

Több ezer észak-koreai menetelt Kim Dzsong Unt éltető jelszavakat skandálva Phenjan központjában. A kommunista ország fővárosában azért gyűltek össze az emberek, hogy immár sokadszor kifejezzék szeretetüket vezetőjük iránt. A helyi hírügynökség szerint a szimpátiatüntetésen a társadalom minden rétege képviseltette magát az egyetemi tanároktól a gazdákig. A demonstrálók hatalmas transzparenseken hirdették, hogy Észak-Korea szép jövő előtt áll, ők pedig támogatják Kim Dzsong Un politikáját.

A diktátor év eleji beszédében megjegyezte például, hogy pártja erősebb lett, mert megszabadult a piszoktól. Ezzel arra utalhatott, hogy decemberben összeesküvés vádjával kivégezték nagybátyját. Mindez a jelek szerint nem zavarta az amerikai kosárlabdasztárt, Dennis Rodmant, aki a héten ismét ellátogatott Phenjanba. Rodman az NBA korábbi sztárjaival együtt szerdán lép majd pályára a helyi öregfiúk válogatott ellen. A csapat többi tagja szintén azt hangsúlyozta, hogy a látogatás csak a sportról szól. Volt olyan, aki egyúttal óvott az ország démonizálásától. Az amerikai kormány ezzel szembe már korábban is bírálta Rodman útjait, és emlékeztetett arra, hogy szerintük nagyon rossz az emberi jogok helyzete Észak-Koreában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!