2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Olaszország szerint nem megoldás a migránskvóta bevezetése

Olaszország számára nem jelent megoldást a kötelező kvótarendszer bevezetése. A belügyminiszter szerint nem céljuk, hogy más európai tagállamba szórják szét a jelenleg Itáliában lévő migránsokat.

  • Olaszország szerint nem megoldás a migránskvóta bevezetése

Az éve eleje óta több, mint 66 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába. Az olasz kormány szerint nem szétosztani kellene őket, hanem az észak-afrikai partoknál megállítani.

Egyre erőteljesebb a migrációs krízis Olaszországban, mára már ezresével érkeznek Lampedusa szigetére az illegális bevándorlók a Földközi-tengeren keresztül. A hétvégén négyezren voltak a négyszáz fő befogadására alkalmas lampedusai hot sportban. Az olasz parti őrség munkatársai éjszaka, illetve nappal is folyamatosan végzik a mentési műveleteket.

A szigetről egyébként folyamatosan szállítják Szicíliába, illetve a félsziget belsejébe a bevándorlókat. Olaszországnak nem érdeke a kötelező kvótarendszer, hanem az észak-afrikai országokkal való hosszútávú együttműködésben látják a megoldást, hogy az észak - afrikai partoknál állítsák meg az indulókat.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter elmondta: Nem céljuk, hogy más európai tagállam vegye át az Olaszországban élő illegális bevándorlókat.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a napokban azt hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy más európai országok fizessenek Olaszországnak, azért, hogy ott maradhassanak a bevándorlók. Így ugyanis Európa befogadó központjává válik Olaszország. Több olasz politikus is úgy nyilatkozott, hogy ha a helyzet a továbbiakban is így marad, akkor Olaszország migránsgettóvá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Hosszas huzavonát követően a holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) május közepén megállapodott a koalíciós kormány létrehozásáról három jobbközép párttal, a Szabad Demokrata Néppárttal (VVD), az Új Társadalmi Szerződés (NSC) pártjával illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával (BBB).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!