2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Nukleáris fegyvereket is bevethet Oroszország + videó

Továbbra is heves harcok folynak az északkeleti Harkiv régióban. Eközben Észtország bejelentette, Ukrajnában képezné ki NATO-katonáit.

  • Nukleáris fegyvereket is bevethet Oroszország + videó

Az ukrajnai Harkiv régióban folyamatosak az összecsapások az orosz és ukrán csapatok között. A kijevi hadsereg úgy tájékoztatott: továbbra is ellenőrzés alatt tartja a várost és védi a régiót az orosz támadásoktól.

"Katonáink a nap 24 órájában érkeznek, folyamatosan küzdünk az oroszok ellen. Legalábbis igyekszünk. Korábban Bakhmut körzetében voltunk, most ide Harkivba helyeztek át. Itt sokkal „forróbb” volt a helyzet, de igyekszünk visszaverni őket. - mondta egy ukrán katona.

A Kreml szerint Ukrajna egyre nagyobb bajban van, fogynak a fegyvereik, ezért is kérnek egyre több segítséget nyugatról.

"Nézze, a kijevi vezetés különböző képviselői, köztük maga Zelenszkij is egyre hisztérikusabb nyilatkozatokat tett az elmúlt napokban. Ez is bizonyítja, hogy a kijevi erők egyre nagyobb bajban vannak." - fogalmazott Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivője.

Vlagyimir Putyin az elmúlt időszakban többször emlékeztetett: amennyiben nyugati katonák jelennek meg az orosz ukrán háborúban, az világháborúhoz vezethet. Észtország ennek ellenére úgy határozott: katonákat küld Ukrajnába, hogy helyben képezzék ki a kijevi erőket.

Az észt döntésre reagálva hadgyakorlatok kezdődtek Oroszország déli részén. A orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint "nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és használatának gyakorlati tesztelését kezdték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

"Az Európai Parlament két nagytekintélyű bizottságának egy -egy alelnöki tisztségére a Patrióta frakció Fidesz-KDNP-s politikust fog jelölni. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának, illetve az EP LIBE szakbizottságának az alelnöki tisztségére." Így nyilatkozott Deutsch Tamás a HírTV-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!