2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Növekedett a gázrobbanások áldozatainak száma

Megközelíti a 30-at a tajvani gázrobbanás-sorozat halálos áldozatainak száma, és csaknem 300-an sérültek meg. A robbanásokat feltehetően egy közeli petrolkémiai üzemben történt szivárgás okozta. A hatóságok százakat menekítettek ki otthonaikból, a romba dőlt városrészt pedig lezárták.

A tajvani Kaohsziung településrészt több gázrobbanás rázta meg este. A helyiek először azt vették észre, hogy a csatornákból több helyen fehéres gáz szivárog, ami egy ködnek látszó réteget képez az aszfalton. Majd következtek a robbanások, amelyek utakat szakítottak fel, házakat és autókat tettek tönkre, illetve fákat téptek ki tövestől.

– Most a mentési folyamatokra koncentrálunk, hogy biztossá tegyük, minden polgárt biztonságba helyeztünk – fogalmazott Kaohsziung város polgármestere, Chen Chu.

A hatóságok péntek reggeli közlése szerint a halálos áldozatok száma megközelíti a harmincat, és csaknem háromszázan szenvedtek sérüléseket. A halottak között több tűzoltó van.

A hatóságok lezárták a területet. Százakat menekítettek ki otthonaikból, őket a város más részein lévő iskolákban szállásolták el. A robbanásokat a gyanú szerint egy közeli petrolkémiai üzemből történt szivárgás okozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!