2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Nincs mindenki elragadtatva a londoni gendersemleges mosdóktól

Azért bírálják a Lyric Hammersmith londoni színházat, mert kényelmetlen helyzetbe hozzák a női vendégeket a mosdóban. Az intézmény ugyanis több gender-inkluzív, vagyis koedukált mosdóval rendelkezik.

  • Nincs mindenki elragadtatva a londoni gendersemleges mosdóktól

A színház ezt azzal indokolja, hogy így igyekeznek kielégíteni „minden, a mosdót használó személy” igényeit. A nők igényeit azonban úgy látszik, mégsem elégítik ki. Joan Smith újságírónő és nőjogi aktivista nemrég arról panaszkodott, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát a „minden nem” számára fenntartott mosdó használata után – írja a Mandiner a  The Telegraph cikkére hivatkozva. 

A hölgy kedden nézett meg egy színdarabot a színházban, és a szünetben nem volt ideje megkeresni egy kifejezetten nőknek fenntartott mosdót, ezért egy koedukáltba volt kénytelen bemenni.

Ahhoz, hogy eljusson a fülkéhez, öt piszoár mellett kellett elhaladnia, ami nagyon kellemetlenül érintette.

„Nagyon kényelmetlen volt számomra, hogy se én, se a férfiak nem őrízhettük meg a magánszféránkat. Sőt, egy férfi pont belépett, amikor távozni készültem, és annyira megilletődött, hogy inkább rögtön ki is ment” – írta az újságírónő.

BORÍTÓKÉP: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

A kormány olyan költségvetést tervezett, amely a járvány utáni háborús és szankciókkal terhelt helyzetben is képes garantálni az ország biztonságát, a családok-, a nyugdíjak-, a munkahelyek védelmét, és a rezsivédelem folytatását - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Parlamentben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!