2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Nincs bizonyíték arra, hogy nem fertőződhetnek meg újra a COVID-19-betegségből felgyógyultak

Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy nem fertőződhetnek meg újra a COVID-19-betegségből felgyógyult betegek, akiknek vérében antitestek képződtek.

  • Nincs bizonyíték arra, hogy nem fertőződhetnek meg újra a COVID-19-betegségből felgyógyultak

Az ENSZ szakosított ügynöksége tudományos közleményében eltanácsolta a kormányokat attól, hogy úgynevezett immunitás útleveleket, kockázatmentességről szóló igazolványokat adjanak ki a már felgyógyultaknak.

Ez a gyakorlat inkább a járvány terjedésének a kockázatát növelheti, mivel a felgyógyultak figyelmen kívül hagyhatják a koronavírust illetően általános elővigyázatosságra vonatkozó felhívásokat - magyarázták.

"Egyes kormányok felvetették, hogy a COVID-19-betegséggel szembeni antitestek léte alapul szolgálhat egy immunitási útlevélhez vagy kockázatmentességi igazoláshoz, amely lehetővé tenné, hogy ezek az emberek utazhassanak vagy visszatérjenek a munkába, feltételezvén, hogy védettek az újrafertőződés ellen. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy másodszor nem fertőződhetnek meg a COVID-19-betegségből felépültek, akiknek vérében antitest képződik"

- írták közleményükben.

Chile a múlt héten jelentette be ilyen "egészséges útlevelek" kiadását a betegségből gyógyultaknak, mondván ha a tesztek kimutatták az antitestek létét, azonnal visszaállhatnak a munkába.

A legtöbb tanulmány kimutatta ugyan, hogy a fertőzésből felépülteknek antitestek vannak a vérükben. Ám számos esetben nagyon alacsony az antitestek szintje, ami azt jelzi, hogy a sejtes immunitás létfontosságú lehet a felépüléshez

- figyelmeztetett a WHO.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!