2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Nem tudja áttörni az ukrán védelmet az orosz hadsereg

Folytatja a véres harcot Bahmutért az ukrán és az orosz hadsereg, Moszkva csapatai ugyanakkor továbbra sem tudják bevenni a várost. A Donyeck közelében található Vuledár ostromát sem tudja lezárni a Föderáció. Sajtóhírek szerint azonban egyre nagyobb a nyomás a keleti orosz hadsereg vezetőjén, hogy bevegye a települést. Eközben Putyin elnök: Moszkvában motiválta a hadsereget és a lakosságot.

  • Nem tudja áttörni az ukrán védelmet az orosz hadsereg

Rakétatámadást mért Mariupolra az ukrán hadsereg. Az oroszok által egy véres ostrom során elfoglalt városban alig maradt ép ház, a kijevi csapatok pontos célpontja ismeretlen.

Eközben Vuledárnál tovább támadnak a Föderáció csapatai, az oroszok azonban nem tudnak áttörést elérni. A brit védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a súlyos veszteségek ellenére is újabb támadást indíthatnak a térségben. London katonai hírszerzése közölte, a keleti orosz hadsereg vezetőjén egyre nagyobb a nyomás, hogy bevegyék a várost. A britek szerint azonban Muradov tábornoknak vélhetően nem áll rendelkezésére olyan ütőerő, amivel lezárhatná az ostromot. A keleti fronton Moszkva csapatai az elmúlt hetekben megrekedtek, sajtóhírek szerint Putyin elnök már az offenzíva átmeneti szüneteltetésén gondolkozik. Márciusig védelmi pozíciókat vehet fel az orosz hadsereg.

Az ukránok védelme ugyanis továbbra is stabilan kitart, a nyugatról kapott fegyvereknek és az erős védelmi állásoknak köszönhetően. A kis csapatokban előrenyomuló oroszokat pedig az ukrán drónok egymás után buktatják le, a repülő eszközökről pedig gyakran gránátokat dobnak a Föderáció harcosaira.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!