2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Külföld

Nem kellene biztatni senkit, hogy elinduljon Európába

Migrációs és gazdasági területen is egyetértés, illetve fejlődés tapasztalható az észak-olasz Lombardia tartomány és Magyarország között – ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta Milánóban.

  • Nem kellene biztatni senkit, hogy elinduljon Európába

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy négy észak-olaszországi vállalat összesen 43 milliárd forintnyi beruházást valósít meg a közel jövőben Magyarországon. A külügyminiszter tárgyalt Lombardia tartományi vezetőjével is, akivel a Földközi-tengeri migrációs hullám megfékezéséről egyeztettek. Szijjártó Péter szerint a migrációt helyben kell megállítani.

„Én biztosítottam arról a lombardiai tartomány vezetőjét, hogy Magyarország egyetért Salvini miniszter úrral. Egyetértünk abban, hogy nem kellene biztatni senkit arra, hogy vállalva az életveszélyt is, a tengeri migrációs útvonalon elinduljon Európába, és világossá kellene tenni, hogy az, hogy valaki beszáll az embercsempészek hajójába Észak-Afrikában, nem jelenti azt, hogy automatikusan ki is szállhat Európában” – emelte ki a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!