2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

NATO-csúcs kezdődött Brüsszelben, melynek fő témája Ukrajna támogatása +videó

Megkezdődött a NATO-csúcs Brüsszelben, melynek fő témája Ukrajna támogatása. A harcok továbbra is folyamatosak az orosz-ukrán frontvonalon.

  • NATO-csúcs kezdődött Brüsszelben, melynek fő témája Ukrajna támogatása +videó

Brüsszelben csütörtökön megkezdődött a NATO-csúcs, melynek fő témája Ukrajna támogatása. "Üdvözlöm több szövetséges múltbeli, jelentős bejelentését. Azt várom, hogy még több szövetséges még több támogatást jelentsen be, mert sürgősen szükség van a még nagyobb biztonságra. Segítsünk Ukrajnának" -jelentette ki a NATO-főtitkára, a találkozó előtt.  

Az amerikai Egyesült Államok védelmi minisztere arról beszélt: Oroszország előrenyomulása Harkiv térségében lelassul, miután egyes szövetségesek megengedték Kijevnek, hogy fegyvereikkel orosz területre lőjenek.

"Az ukránok sokat tettek védelmi pozícióik megerősítéséért, és jól használják ki a rendelkezésükre álló fegyvereket és lőszereket, és ezekből egyre több fog beáramlani. Véleményem szerint, meg fognak erősödni" - jelentette ki az Egyesült Államok védelmi minisztere.

A NATO-csúccsal egy napon az orosz külügyminisztérium szóvivője azonban arra figyelmeztetett: a Nyugat eszkalálja az ukrajnai konfliktust azzal, hogy arra ösztönzi Kijevet, hogy csapjon le orosz területekre.

"A Nyugat folytatja erőfeszítéseit a konfliktus eszkalálására Ukrajnában. Sőt, a kijevi csapatok terrorista tevékenységére támaszkodik, és bármilyen eszközzel háborút folytat a polgári lakosság ellen" -jelentette ki az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz védelmi misztérium azt is bejelentette: az orosz és fehérorosz csapatok megkezdték a taktikai nukleáris gyakorlatok második szakaszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Fegyverropogást lehetett hallani a Szabadkától északra fekvő erdőben. Erről számoltak be a helyi közösségi média csoportokban. Az elmúlt pár hónap csendje után attól tartanak a helyiek, hogy visszatérhet az állandó rettegés a térségbe. Hivatalosan azonban a lövöldözés tényét senki sem erősítette meg. A helyszínről a részletekkel kapcsolatban Dudás Dániel jelentkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!